In Roemenië is het wintersportseizoen allang begonnen!

wintersport

Roemenië is een relatief onbekende vakantiebestemming in Nederland omdat de media zich meestal  beperken tot de reeds overbekende wintersportgebieden. Vroeg in december lag al in meerdere Roemeense regio’s sneeuw, terwijl er in de geijkte wintersportlanden nog veel groen te bespeuren was. Het bezwaar dat Roemenië te ver ligt om met een auto te bereiken, wordt weggenomen door maar liefst vijf vluchten per dag vanaf Schiphol naar Boekarest (vluchtduur 3 uur). Het vormt een voordeel tegen het beruchte filerijden naar bestemmingen in Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland. Afhankelijk van de vluchtdatum hebben de maatschappijen voordelige aanbiedingen voor het meenemen van ski’s en dergelijke. Vanuit Boekarest kunnen de meeste bestemmingen goed worden bereikt. Autohuur of openbaar vervoer is relatief goedkoop in relatie met de Nederlandse prijzen en dat geldt zeker voor de accommodaties en voorzieningen in de wintersport gebieden.
Dus laten we u eens kennismaken met de tien van bekendste skigebieden. Achter ieder gebied staan het aantal wegkilometers van Boekarest, waarbij een afstand van circa 200 na een vlucht aanvaardbaar mag worden geacht. Omdat er in Roemenië weinig snelwegen zijn, is dus niet alleen het aantal kilometers bepalend. Vier van deze gebieden op korte afstand liggen in de Prahova vallei aan de weg tussen Boekarest en Brasov en dat zijn Busteni, Sinaia, Poiana Brasov en Predeal.

Busteni – Sinaia – Poiana Brasov – Predeal 200 km(Prahova Valei)Alle voornoemde plaatsen liggen in het Bugeci gebergte en vormen samen het grootste en grotendeels aaneensluitend skigebied in Roemenië met alle moge-lijkheden van dien. Door zijn ligging bij de grote steden Boekarest en het meer nabijgelegen Brasov ook het drukste skigebied. Het gebergte kent een hoogte van 2500 meter en is dus sneeuwzeker. Dit langgerekte skigebied heeft vooral ook een uitgebreide keuze op après ski. BUSTENIBusteni heeft 11 pistes, waarvan Babele-Peştera (zie foto) één van de moeilijkste is. Nadelen zijn dat er geen nachtverlichting en sneeuwkanonnen bij deze piste aanwe-zig zijn. Het is zeker een uitdaging voor ervaren skiërs; deze piste is 3000 meter lang. Andere pistes voor beginners en gevorderden zijn Cabana Babele (4 m), Cabana Omu (1500 m), Pietra Arsa (300 m) en Silva (400 m).

  • Om het gehele artikel te lezen kunt u zich abonneren of een proefnummer bestellen.

U wilt abonnee worden of een proefnummer ontvangen van het “Roemenië Magazine”.
Vul het formulier in met uw gegevens of neem contact met ons op via de telefoon.

Abonneren

 

Verificatie